Σελίδες

-About          Τζωρτζίνα Κακουδάκη             


       
  • Απόφοιτος του Προπτυχιακού και Μεταπτυχιακού Τμήματος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας.
  • Έχει κάνει σπουδές υποκριτικής στο 3ετές εργαστήριο του θεάτρου Στοά και θεατρικής αγωγής σε πλήθος σεμιναρίων.
  • Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης και του Αρχείου και συνεργάτης της Θερινής Ακαδημίας Θεάτρου στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας (1997- 2004).
  • Έχει διδάξει Διδακτική του Θεάτρου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πάτρας Εμψύχωση Θεατρικής Κούκλας στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής Βόλου και Δραματουργία Κουκλοθεάτρου στο Διδασκαλείου Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει Ιστορία/ Δραματουργία Θεάτρου στις δραματικές σχολές του Ωδείου Αθηνών, Σχολή Πράξη Επτά και στην Δραματική Σχολή Πρώτη Πράξη. Θεατρική Αγωγή, βιωματικά εργαστήρια θεάτρου στο Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Έχει διευθύνει θεατρικά εργαστήρια σε πανεπιστημιακά και εκπαιδευτικά φεστιβάλ θεάτρου. Θέατρο στη β βάθμια εκπαίδευση από το 1995.
  • Συγγραφέας του εκπαιδευτικού βιβλίου «Θέατρο-Θεατρική Αγωγή» για τη δημόσια εκπαίδευση ενηλίκων (Κ.Ε.Ε), Υπουργείο Παιδείας και του βιβλίου Διαδρομές Βιωματικής Μάθησης/Διδάσκοντας ιστορία μέσα από το θέατρο στο Δημοτικό σχολείο, εκδ. Κέδρος 2011.
  • Έχει συνεργαστεί ως δραματουργός με ομάδες θεάτρου (με έμφαση την δραματουργία των κλασσικών κειμένων) και χορού (με τους Yelp Dance Co., Quasi Stellar, Aερίτες) από το 2000 και εξής. ΄Εχει παίξει στο θέατρο σε 24 επαγγελματικές παραστάσεις, κυρίως θεάτρου της επινόησης. Μέλος της ομάδας θεάτρου Ομάδα 7. Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις Vivid Film/ Μετά τον αφρό (Going Youth Festival και Θέατρο Χώρα) με την ομάδα 4 Frontal, τις παραστάσεις για εφήβους Ρισπέκτ - Θάβοντας τον αδελφό σου στο πεζοδρόμιο (Θέατρο Χώρα) και Όρνιθες- Μια ροκ παράσταση για την Ουτοπία (Θέατρο του Νέου Κόσμου).