Σελίδες


8.16.2011

Αριστοφάνης, Όρνιθες, Κακουδάκη Τζωρτζίνα

Εφηβικό Θέατρο εντός των τειχών!

Αριστοφάνη - Όρνιθες

Μια rock παράσταση για εφήβους (και όχι μόνο!…)

Έναν φρέσκο θεσμό στην Ελλάδα, που συνδυάζει τη θεατρική πράξη και τη νέα παιδαγωγική προτείνει η σκηνοθέτης και θεατροπααιδαγωγός Τζωρτζίνα Κακουδάκη και η ομάδα 4Frontal, σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου και το Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.

Επιλέξαμε το έργο «Όρνιθες» γιατί :

ñ Είναι κείμενο οικείο, σημαντικό και ελληνικό που διδάσκονται, θα διδαχθούν ή έχουν διδαχθεί οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (διδάσκεται στην Γ΄Γυμνασίου).

ñ Είναι κείμενο που μπορεί να διευρύνει την πολιτική σκέψη: το υλικό του έργου, που προτείνει μια πολιτική ουτοπία, φέρνει αντιμέτωπους τους μαθητές "ζωντανά" με το πώς φανταζόμαστε την κοινωνία μας και τί μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη.

Επιλέξαμε να παίξουμε στο σχολείο για να :

ñ Μεταμορφώσουμε ένα κομμάτι χαρτί με λέξεις, σε μια φόρμα τέχνης και πολιτισμού, σε μια πολιτική πράξη, σε οποιοδήποτε χώρο!

ñ Δημιουργήσουμε έναν διάλογο με τους μαθητές για το πώς ανεβαίνει ένα έργο στη σκηνή, σε απόσταση αναπνοής, εδώ και τώρα!

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Τζωρτζίνας Κακουδάκη(πέρσι σκηνοθέτησε το ΡΙΣΠΕΚΤ, με αφορμή την Αντιγόνη του Σοφοκλή) και με την επίσημη συνεργασία του Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (που θα επιμεληθεί το έγκυρο θεατροπαιδαγωγικό υλικό), υπόσχεται μια θεατρική και εκπαιδευτική εμπειρία που συνδυάζει δύο βασικά αιτήματα του σύγχρονου σχολείου:

Την αισθητική απόλαυση και την διαθεματική βιωματική παιδαγωγική.

Σκηνοθεσία- Διασκευή : Τζωρτζίνα Κακουδάκη

Φιλολογική επιμέλεια: Ελένη Μολέσκη

Χορογραφία : Πατρίσια Απέργη

Κοστούμια : Δήμητρα Λιάκουρα, Σκηνική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Θεατροπαιδαγωγικό Υλικό : Ηρώ Ποταμούση, Τζωρτζίνα Κακουδάκη

Παίζουν : Απόστολος Κουτσιανικούλης, Γιώργος Ματαράγκας, Πάνος Τοψίδης, Ελένη Κουτσιούμπα

[Στη σκηνή θα παίζεται ζωντανή μουσική]

Μια παραγωγή της ομάδας 4Frontal, με τη φιλοξενία του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, επίσημο συνεργαζόμενο φορέα το Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, την υποστήριξη της Ομάδας «Ω2» (Σύνδεσμος Αποφοίτων Δραματικής Σχολής Ωδείου Αθηνών) και των εκδόσεων Πατάκη. Υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων και της Γ.Γ.Ν.Γ. Υλικό για την παράσταση φιλοξενείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

΄Εναρξη: Σάββατο 22 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 18:00 , Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 και Θαρύπου.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας-Πληροφορίες για οργανωμένες παραστάσεις : Απόστολος Κουτσιανικούλης,









E-mail : ornithes.efiviko@gmail.com, Τηλέφωνο : 210 7759568

4Frontal Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Διεύθυνση : Λ. Αλεξάνδρας 54 & Ψελλού













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου